Регистрация

Бадемови бисквитки

Автор:
yasen
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
614
Оцени рецептата

4 ч брашно

3 ч.л. канела

1 ч.л. джинджифил, счукан

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. сода за хляб

1 ч масло

2 ч.л. разтворимо кафе

1/2 ч.л. бадемов екстракт

1 ч захар

1 ч кафява захар

3 големи яйца

280 г бланширани бадеми

 

В голяма купа, пресейте заедно брашното, канелата, джинджифила, солта и содата за хляб и оставете настрана. Разбийте на крем маслото в друга купа. Добавете кафето, бадемовия екстракт, бялата и кафявата захар и разбъркайте добре. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. На ниска скорост постепенно добавете пресетите сухи съставки и като разбърквате само докато сместа стане гладка. Внимателно добавете бадемите. Подгответе две парчета восъчна хартия. Изсипете по големи лъжици от тестото надлъжно върху всеки лист хартия, така че да се образуват ивици с дължина около 25-30 см. Увийте тестото в хартията. Прехвърлете в хладилник или фризер за няколко часа или за през нощта. Загрейте фурната до 190ºС. Развийте тестото от хартията. Поставете го върху дъска за рязане. С остър нож, изрежете филийки от по 0,5 см и ги поставете на известно разстояние една от друга в намаслена тава. Печете бисквитките за около 10-12 минути, докато са леко оцветени и отскачат при допир.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта