Ароматни телешки кюфтенца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г телешка кайма
3 с.л. студена вода
1/2 ч.л. чеснова сол
1 ч.л. сушени листа риган
Черен и червен пипер
Брашно
1 яйце, леко разбито
1/4 ч галета
2 с.л. масло или маргарин
За топинга:
1 ч сос за спагети
3/4 ч настърган чедър
2 с.л. настърган пармезан
1 с.л. пресни подправки като босилек, градински чай, риган или мащерка
В купа, смесете телешката кайма, студената вода, чесъна, солта, ригана, черния и червен пипер. Разбърква се добре. Разделете месото на еднакви порции. Оформете всяка на тънко кюфтенце. Оваляйте в брашно. Оставете да престоят за няколко минути. След това потопете в разбитото яйце и в галетата. Изпържете в масло от двете страни. Подредете ги в плитка тавичка за печене. Полейте с малко сос за спагети. Поръсете с настъргания чедър. Полейте с останалия сос. Печете на 200 градуса за 25 минути или докато кюфтенцата се сгорещят и сиренето се разтопи. Поръсете с подправките и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ