Арменска супа с леща и спанак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. червен пипер
6 ч зеленчуков бульон
1 1/2 ч леща, изплакната и отцедена
560 г замразен нарязан спанак, размразен
820 г домати, нарязани
Сол и пипер
4 с.л. лимонов сок
Загрейте незалепващ съд на силен огън. Когато се сгорещи, добавете лука, чесъна, кимиона, кориандъра и червения пипер. Оставете в продължение на 30 секунди, без да разбърквате, след това се добавя 1/4 чаша от пилешкия бульон. Варете на умерен огън, като разбърквате за 4 минути. Добавете още 1/4 чаша на бульона от скариди и остържете дъното на тигана. Добавете лещата и спанака и продължете готвенето, като разбърквате в продължение на 2 минути. Добавете останалите 5 1/2 чаши пилешки бульон и доматите и оставете да заври. Намалете огъня до слаб, овкусете със сол и пипер, покрийте и оставете да къкри докато лещата омекне, около 50 минути. Подправете с лимонов сок и допълнително сол и черен пипер, ако е необходимо. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ