Регистрация

Арменска супа с леща и спанак

Автор:
irina
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
541
Оцени рецептата

1 голяма глава лук, нарязан

3 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. смлян кориандър

1 ч.л. червен пипер

6 ч зеленчуков бульон

1 1/2 ч леща, изплакната и отцедена

560 г замразен нарязан спанак, размразен

820 г домати, нарязани

Сол и пипер

4 с.л. лимонов сок

 

Загрейте незалепващ съд на силен огън. Когато се сгорещи, добавете лука, чесъна, кимиона, кориандъра и червения пипер. Оставете в продължение на 30 секунди, без да разбърквате, след това се добавя 1/4 чаша от пилешкия бульон. Варете на умерен огън, като разбърквате за 4 минути. Добавете още 1/4 чаша на бульона от скариди и остържете дъното на тигана. Добавете лещата и спанака и продължете готвенето, като разбърквате в продължение на 2 минути. Добавете останалите 5 1/2 чаши пилешки бульон и доматите и оставете да заври. Намалете огъня до слаб, овкусете със сол и пипер, покрийте и оставете да къкри докато лещата омекне, около 50 минути. Подправете с лимонов сок и допълнително сол и черен пипер, ако е необходимо. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта